Diagnosis Diri Anda

ADAKAH HYPERHIDROSIS SAYA TERUK?

Bagaimana anda menilai tahap hiperhidrosis anda?

Sekiranya anda berada pada tahap 3 atau 4, kami mengesyorkan anda untuk mendapatkan rawatan secepat mungkin.

Anda selalu mempunyai batasan dengan membaca blog dan menonton video mengenai gejala anda dan cara rawatannya sahaja. Walau bagaimanapun, dengan doktor kami, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk mengenal pasti gejala anda dan mendapatkan rawatan yang terbaik.

Adakah Hyperhidrosis mempengaruhi hidup anda?

Elak memakai baju bewarna cerah

61% menyebut bahawa berpeluh telah mempengaruhi keputusan mereka dalam pemilihan pakaian. Mereka tidak dapat memilih pakaian yang bewarna cerah dan mereka perlu memakai pakaian bewarna gelap untuk menyembunyikan peluh mereka.

Hobi terjejas

41% mengatakan bahawa mereka mempunyai masalah dalam memegang buku kerana halaman buku akan menjadi basah. Selain itu, orang yang mempunyai hobi bermain golf juga mengalami masalah dimana mereka tidak dapat memegang kayu golf dengan baik.

Sukar melakukan aktiviti harian

73% melaporkan bahawa mereka mengalami kesukaran sepanjang melakukan aktiviti harian lebih lebih lagi sewaktu cuaca panas. Aktiviti yang disebutkan adalah seperti menanam, memasak dan menyertai konsert terbuka.

Teknologi terhad

75% memberitahu bahawa mereka menghidapi masalah sewaktu menggunakan teknologiseperti papan kekunci, tetikus dan teknologi yang memerlukan sentuhan.

Pengaruhi emosi

69% mempunyai masalah emosi. Emosi mereka sering terganggu. Mereka berasa malu dan cemas apabila mereka berpeluh dengan sangat teruk.

Kehidupan sosial

57% mengalami kesulitan sewaktu berinteraksi dengan orang lain dan ini dapat menjejaskan kehidupan sosial mereka.

Bahagian badan anda yang manakah yang mengalami masalah Hyperhidrosis?

'Focal hyperhidrosis' hanya mempengaruhi beberapa bahagian di badan, selalunya ia mempengaruhi di bahagian ketiak, tangan, kaki dan muka. Namun, jika kesannya di seluruh tubuh badan, maka ia dikenali sebagai 'generalised hiperhidrosis'.

Perlukan nasihat dari Pakar? Dapatkan bantuan daripada mereka SEKARANG!